Hem till Hem till Thuja-Hill...

Hunden

För att vid avel få bra avkommor, ska båda hundarna komplettera varandra både utseendemässigt, mentalt och i storlek.  De ska också ha ett vackert ansikte och röra sig snyggt. En fin dvärgspets ska  bilda en cirkel med svansen upp över ryggen ända fram till huvudet.

Hundarna kommer från internationellt kända blodslinjer och har mycket bra utställningsmeriter. Jag personligen lägger dock inte det mesta av intresset på utställningar. Det är mer givande  med kurser inom Brukshundklubben i grundlydnad, allmänlydnad, agility sök. Framförallt tror jag att hundarna tycker det är roligare.

Valpköparen

När man köper en hund är det mycket att tänka på. Man måste räkna med att den nya familje-medlemmen lever i ca 12-15 år eller kanske mer. Man måste ägna den mycket tid så att den känner sig älskad och omtyckt. Gör man det har man en trogen vän i många år. En annan sak att tänka på är att om man har småbarn kan valpen lätt bli en leksak, vilket inte får ske.

När någon vill köpa en valp av mig tycker jag det är bra om köparna kommer och hälsar på valpen några gånger innan den ska flyttas till sitt nya hem. Man får då kontakt med köparna och de får möjlighet att bekanta sig med sin valp. Känna efter om de kan bli lämpliga som hundägare, och att det kan bli som de har tänkt sig.. Valpköparna får alltid råd om allmän skötsel, lämplig hundmat och hundgodis.
En önskan är att ha framtida kontakt med valpköparen och få följa mina dvärgspetsbarns väg genom livet. När valpen blivit ca 1 år vill jag gärna träffa valpen för att se avelsresultatet.